Connect with us

Hi, what are you looking for?

Hobby

Trends spotten voor DIY en makers op Handwerkbeurs in Zwolle

De Handwerkbeurs, het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s vindt voor de 19e keer plaats in de IJsselhallen Zwolle. Van donderdag 9 februari tot en met zondag 12 februari is de Handwerkbeurs te bezoeken.

De beurs voor alle textiele hobby’s

De laatste trends zijn te bewonderen, ook nieuwe trends zoals de opkomst van het vrij borduren en punch-needle zijn te zien. De DIY-trend voor Makers is niet meer weg te denken en omvat allerlei hobby’s waarbij zelf accessoires zoals kussens en dekens, maar ook kleding wordt gemaakt.

Nieuwste materialen uit binnen- en buitenland

De exposanten uit binnen- en buitenland brengen de nieuwste materialen mee. Op de beurs is praktisch elke textiele hobby vertegenwoordigd. De zelf-maak-mode branche is volop aanwezig, zo zijn er diverse naaimachinemerken waar men de nieuwste naai-, borduur- en lockmachines kan zien. Er zijn een aantal modevakscholen en stoffenwinkels aanwezig voor lessen en de materialen.

Standhouder ‘Studio Koekoek’ uit Amsterdam vervaardigt duurzame handwerkpakketten voor borduren en weven. Op de stand schenken ze aandacht aan de expositie ‘Koninklijk Borduren’ in het Textielmuseum in Tilburg, waar de oude en nieuwe gordijnen uit het paleis te zien zijn. Samen met het Textielmuseum zijn een aantal borduurpakketten ontwikkelt, geïnspireerd op de gordijnen.

Ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland

De beurs vormt een ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland en voor de enthousiaste handwerker. Er zijn boek- en patroonlanceringen, Meet & Greets met bekende mensen uit de brei- en haak- en borduurwereld, en er is gelegenheid om samen te handwerken of elkaar te ontmoeten. Veel bezoekers trekken voor de gelegenheid hun mooiste zelfgemaakte creatie aan en het is zien en gezien worden.

Bekende auteurs van handwerkboeken zijn te vinden op de beurs, zoals de populaire ontwerpers en auteurs A La Sascha, Amilishly, Anja Toonen en de Belgische Wim Vandereyken, bekend als Mr. Knitbear.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari 2023 van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). Meer informatie is te vinden op www.handwerkbeurs.nl .

Ook interessant

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Drenthe

Bouke Scholten, winnaar van het tv-programma ‘The Tribute, Battle of the bands’ trekt ook als gast van C&R Podcast aandacht in binnen- en buitenland....

Nieuws

Nederlanders zouden de caravan wel uitgevonden kunnen hebben. Als we er niet met de caravan op uit trekken, huren we wel een stacaravan op...

Nieuws

Een maand geleden werd ik geattendeerd op de website van Lucidspark. Zij bieden een online dienst aan waarmee je een digitaal whiteboard krijgt. Ideaal om...