Connect with us

Hi, what are you looking for?

Drenthe

Podcast Bouke Scholten trekt luisteraars in binnen- en buitenland

C&R Aflevering 19 met Bouke

Bouke Scholten, winnaar van het tv-programma ‘The Tribute, Battle of the bands’ trekt ook als gast van C&R Podcast aandacht in binnen- en buitenland. Duizenden fans bezochten de website van C&R. “Een beetje tot onze verrassing. Ineens zien we naast nationale reacties, ook internationale aandacht”, zegt Chris Wolters van C&R Podcast.

Internationale markt bedienen

De podcast werd talloze malen gedeeld via meerdere social media platformen: “Zowel van Bouke als zijn fans, maar ook via onze eigen C&R-website.” vervolgt Wolters. “Dus hebben we ons als oprichters van C&R Podcast gebogen over het bedienen van de internationale markt.”

Overdoen; doen we niet

“Een interview overdoen in het Engels is geen optie.” stelt Raymond Lorié. “De beleving het gevoel kun je niet zomaar oproepen. De oplossing is vertalen en dan ‘radio met ondertiteling maken’. Daarbij werken we met een gerenommeerd bedrijf uit Hilversum waar we goede ervaringen mee hebben in andere mediaprojecten van ons. Correcte vertaling en goed getimede ondertiteling.”

“Dat blijkt een schot in de roos,” vervolgt Lorié, “want we kunnen zien dat ook muziekenthousiasten uit de hele wereld zich melden, dus zowel uit Europa als Amerika en elders.” Met die ervaring is nu ook de basis gelegd voor onderzoek naar de internationale markt.

Steeds meer enthousiaste reacties

“Voor alle duidelijkheid, we blijven natuurlijk gesprekken die ertoe doen in Nederland opzetten en in Nederlands opnemen. Als extraatje hebben we ook een versie met Nederlandse ondertiteling, voor doven en slechthorenden. We krijgen steeds meer enthousiaste reacties, zowel over de geluidskwaliteit als de inhoudelijke aanpak. Blijft boeien. Steeds opnieuw.”

Bekijk en beluister de podcast met Bouke op YouTube met Nederlandse ondertiteling:

Of kies de versie met Engelse ondertiteling:

Ook interessant

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Nieuws

Nederlanders zouden de caravan wel uitgevonden kunnen hebben. Als we er niet met de caravan op uit trekken, huren we wel een stacaravan op...

Nieuws

Een maand geleden werd ik geattendeerd op de website van Lucidspark. Zij bieden een online dienst aan waarmee je een digitaal whiteboard krijgt. Ideaal om...

IT & Tech

WordPress is een gratis CMS systeem waarmee je zeer eenvoudig en gratis een prachtige website kan maken. Nog niet overtuigd? Weet dan dat wereldwijd...