Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nieuws

Nederlands Transport Museum tot 6 maart op huidige locatie te bezoeken

De voorjaarsvakantie is de laatste gelegenheid om het Nederlands Transport Museum op de huidige locatie in Nieuw Vennep te bezoeken. Op 5 maart om 17:00 sluit het museum voor het laatst de deuren op deze locatie. De medewerkers gaan daarna alles inpakken en verhuisklaar maken.

Nog geen nieuwe locatie bekend

Er is op dit moment nog geen nieuwe locatie voor het museum, dus staat er de komende tijd nog een aantal speciale evenementen gepland. Voor een gezellig dagje uit met of zonder (klein)kinderen staan de volgende evenementen op het programma:

Modelbouwweekend op 4 en 5 maart

Tijdens het weekend van 4 en 5 maart staat modelbouw centraal. Door het hele museum zijn er verschillende modelbouwopstellingen te zien. Zo zijn er modelspoorbanen, wordt er geracet met radiografisch bestuurbare auto’s, modelvliegtuigen en een opstelling met rijdende modelvrachtwagens.

Op de modelspoorbanen laten diverse clubs hun modeltreinen rondrijden over de zelfgebouwde diorama’s. Op een mini-racebaan strijden schaalmodel-raceauto’s met grote snelheid om de winst. Radiografisch bestuurde vrachtwagens rijden af en aan op een industrieterrein in het havengebied. Verder zijn er verkoopstands waar onder meer bouwpakketten, verf en andere toebehoren aangeschaft kunnen worden en de zelfbouw-hobbyisten uitleg geven en vertellen over hun passie.

In de TEE-trein op het museumterrein zullen een aantal presentaties over de geschiedenis gegeven worden en bij goed weer is er buiten een spoorverrassing te zien.

Expositie ‘Transport en Speelgoed’

Tot en met de sluiting loopt ook nog de Expositie ‘Transport en Speelgoed’. Een interessante expositie ingericht met brandweerwagens, vrachtauto’s en graafwerktuigen van het merk Tonka. Kinderen mogen met een aantal auto’s de spelen; zand in de vrachtauto kieperen, blokken omhoog takelen, of op de trapfiets of in de trapauto rijden.

Een tweede gedeelte van de expositie is gevuld met LEGO-speelgoed; een rijdend treintje en een tafel met steentjes, waarmee de kinderen hun eigen creatie kunnen bouwen.

Entree en openingstijden

Het Nederlands Transport Museum is tot de sluiting dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur en is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw Vennep. Entree volwassenen €10,-, kinderen van 4 t/m 12 jaar €7,- en tot 4 jaar gratis.

Ook interessant

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Drenthe

Bouke Scholten, winnaar van het tv-programma ‘The Tribute, Battle of the bands’ trekt ook als gast van C&R Podcast aandacht in binnen- en buitenland....

Nieuws

Nederlanders zouden de caravan wel uitgevonden kunnen hebben. Als we er niet met de caravan op uit trekken, huren we wel een stacaravan op...

Nieuws

Een maand geleden werd ik geattendeerd op de website van Lucidspark. Zij bieden een online dienst aan waarmee je een digitaal whiteboard krijgt. Ideaal om...