Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cultuur

Muiden viert tweede paasdag opening vaarseizoen met traditionele Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag, de feestelijke opening van het vaarseizoen in Muiden, is al jarenlang een veelbezochte traditie. Op tweede paasdag, maandag 10 april, vindt Vlaggetjesdag voor de 25e keer plaats. Op dit familie-evenement is er voor iedereen wat te doen.

Gratis schepen bezichtigen

Bezoekers kunnen diverse schepen gratis bezichtigen, waaronder de voormalige mijnenveger Hr. Ms. Mahu, de volledig gerestaureerde brandblusboot Jan van der Heyde II uit 1929, de hypermoderne bevoorradingsboot van Forteiland Pampus en diverse klippers en tjalken van Zeilvloot Muiden. Wie echt het water op wil kan tegen een kleine vergoeding met een van de Huizer botters een vaartochtje maken.

De Vaarwens speciale gast

Een van de speciale gasten dit jaar is het schip de Vaarwens van Stichting Vaarwens, dat ook te bezichtigen is. Stichting Vaarwens verzorgt al meer dan 17 jaar gratis dagtochten voor mensen die door een bedreigende ziekte een zeer slechte levensverwachting hebben.

Boeken, kunst, kleding, lekker eten en meer …

Naast de schepen in de haven is er nog veel meer te beleven in Muiden. Er zijn ongeveer 25 kramen met onder andere nautische kleding en lekker eten. De palingroker en de poffertjeskraam zijn ook weer van de partij. In de Rooms Katholieke Kerk aan de Herengracht is zoals altijd een boekenmarkt en kunstliefhebbers kunnen terecht bij een aantal ateliers dat de deuren opent.

Voor de kleinste kinderen zijn er een mini-draaimolen en een springkussen. Een bezoek aan het Muiderslot of Forteiland Pampus om paaseieren te zoeken kan deze dag ook nog eens.

Muzikale omlijsting door vijf koren

Voor de muzikale omlijsting van Vlaggetjesdag 2023 treden vijf koren op, waaronder De Meiden van de Kade, Bruisend Sop en het beroemde Amsterdams Smartlappenkoor. Vanzelfsprekend zorgt de Muider horeca voor een gastvrij onthaal. Kortom: voor ieder wat wils op Vlaggetjesdag 2023 in Muiden.

Gratis parkeren kan op P1 en P2, de vesting zelf is gestremd voor doorgaand verkeer deze dag. Parkeerplekken in de vesting zijn betaald en daarnaast ook nog eens schaars.

Ook interessant

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Drenthe

Bouke Scholten, winnaar van het tv-programma ‘The Tribute, Battle of the bands’ trekt ook als gast van C&R Podcast aandacht in binnen- en buitenland....

Nieuws

Nederlanders zouden de caravan wel uitgevonden kunnen hebben. Als we er niet met de caravan op uit trekken, huren we wel een stacaravan op...

Nieuws

Een maand geleden werd ik geattendeerd op de website van Lucidspark. Zij bieden een online dienst aan waarmee je een digitaal whiteboard krijgt. Ideaal om...