Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cultuur

KoepelKathedraal Haarlem: het ideale uitje tijdens de zomervakantie

De eerste zomervakanties zijn officieel gestart en ook wat betreft het weer kijken we naar zomerse temperaturen. Voor iedereen die op zoek is naar leuke, koele activiteiten hebben we een interessante tip: plan een bezoek aan de Haarlemse KoepelKathedraal. Hier is van alles te doen en daarmee is de basiliek leuk voor jong en oud.

Nieuw: Mysterie van de Rode Robijn

De Rode Robijn is gestolen uit de monstrans van de KoepelKathedraal. De boef is op de vlucht geslagen, maar loopt nog wel ergens rond in de kathedraal. Kun jij de locatie van de Rode Robijn achterhalen? Geholpen door lichtprojecties, geluidseffecten of juist subtiele hints wordt de weg gewezen. En alleen de echte puzzelaars weten de locatie van de Rode Robijn te ontrafelen.

Uniek: geopende koepel

De machtige KoepelKathedraal heeft niet voor niets haar naam gekregen en kent een koepel van maar liefst 65 meter hoog. Normaal gesproken is deze koepel niet geopend voor bezoekers, maar speciaal voor ‘Mysterie van de Rode Robijn’ is hij deze zomer weer opengesteld. Bewandel de onbekende trappen en gewelven van de KoepelKathedraal en sta op zo’n 25 meter hoogte terwijl je je laat verrassen door de prachtige koepel.

Voor durfals: torens beklimmen

Vind je 25 meter niet hoog genoeg? Beklim dan de torens van de KoepelKathedraal. Via spannende spiltrappen klim je steeds hoger en hoger door de torens naar het licht waar het allermooiste uitzicht op je wacht. Boven sta je namelijk op wel 60 meter hoogte en kijk je uit over de stad. Onderweg kom je langs ruimtes met exposities over architectuur of kunst maar ook langs enorme kerkklokken die om het half uur slaan (oren dicht!).

Verdieping: tentoonstelling Geloof in Geluk

Voor de zoektocht naar verdieping raden we de thematentoonstelling Geloof in Geluk aan. Deze gaat over de vraag ‘Wat is geluk?’. Sinds mensenheugenis zoekt de mens naar geluk. Het gevoel kent vele vormen, ieder mens ervaart geluk op zijn eigen manier. Twintig vertellers reflecteren op het thema geluk. De bijdragen worden in de Geloof in Geluk-route door de kathedraal gepresenteerd.

Openingstijden en ticketprijzen

De KoepelKathedraal is iedere dag geopend tussen 13:00 en 17:00 uur. Tickets (alle bovenstaande activiteiten zijn inbegrepen) kosten voor volwassenen €7.50 (online) of €8.50 (kassa), €4.00 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen. Online transactiekosten bedragen €1.50 per bestelling.

Ook interessant

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Drenthe

Bouke Scholten, winnaar van het tv-programma ‘The Tribute, Battle of the bands’ trekt ook als gast van C&R Podcast aandacht in binnen- en buitenland....

Nieuws

Nederlanders zouden de caravan wel uitgevonden kunnen hebben. Als we er niet met de caravan op uit trekken, huren we wel een stacaravan op...

Nieuws

Een maand geleden werd ik geattendeerd op de website van Lucidspark. Zij bieden een online dienst aan waarmee je een digitaal whiteboard krijgt. Ideaal om...