Connect with us

Hi, what are you looking for?

Financieel

Een ziekte of beperking? Doe belastingaangifte met behulp van meerkosten.nl

Leven met een ziekte of beperking brengt vaak extra kosten met zich mee. Bijvoorbeeld voor zorg, vervoer, hulpmiddelen of extra gezinshulp. Komen deze kosten voor eigen rekening? Dan zijn ze voor een deel aftrekbaar via de belasting. Vanaf 1 maart 2023 kun je weer belastingaangifte doen over het jaar 2022. Ieder(in) roept mensen met meerkosten op om vooral geen geld te laten liggen.

Aftrek kosten bij belastingaangifte

Omdat het niet altijd eenvoudig is om uit te zoeken welke kosten voor aftrek in aanmerking komen, is er de website meerkosten.nl. Hier is informatie over de aftrek van kosten bij de belastingaangifte te vinden.

Dubbel voordeel

Aangifte doen loont vaak dubbel. Je krijgt namelijk niet alleen belastinggeld terug, maar je krijgt mogelijk ook meer zorg- en huurtoeslagen omdat door de aftrek je belastbare inkomen daalt. Ook als je inkomen laag is en je geen belasting hoeft te betalen, kan het toch zo zijn dat je belastinggeld terugkrijgt vanwege extra zorgkosten.

Meer belastingvoordelen

Meerkosten.nl geeft niet alleen informatie en praktische tips over de aftrek via de aangifte inkomstenbelasting, maar ook over andere belastingvoordelen zoals de dubbele kinderbijslag, de jonggehandicaptenkorting, de extra startersaftrek voor ondernemers met een arbeidshandicap, de aftrek van premies voor lijfrentes voor een gehandicapt (klein)kind en aftrek voor tijdelijk verblijf thuis (weekenden en vakanties) van verwanten die in een instelling wonen.

Energiekosten

Dit jaar is er op meerkosten.nl ook extra informatie opgenomen over wat je kunt doen als je bijvoorbeeld door hulpmiddelen die veel energie verbruiken een hoge energierekening hebt.

Ook interessant

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Drenthe

Bouke Scholten, winnaar van het tv-programma ‘The Tribute, Battle of the bands’ trekt ook als gast van C&R Podcast aandacht in binnen- en buitenland....

Nieuws

Nederlanders zouden de caravan wel uitgevonden kunnen hebben. Als we er niet met de caravan op uit trekken, huren we wel een stacaravan op...

Nieuws

Een maand geleden werd ik geattendeerd op de website van Lucidspark. Zij bieden een online dienst aan waarmee je een digitaal whiteboard krijgt. Ideaal om...