Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tips

Dinosaurussen onderweg naar Rotterdam

Een ongewoon beeld op snelwegen rond Rotterdam. Vandaag rijden daar vrachtwagens vol met dinosaurussen af en aan naar de Van Nelle Fabriek. In deze industriële locatie is van 8 juli tot en met 27 augustus ‘World of Dinos’ te zien. “Het is de grootste dino-expo van Europa en deze was nooit eerder in de havenstad te zien”, zegt woordvoerder Suzanne Huisman. Ruim dertig technici werken intensief aan het opbouwen van de mega-expositie.

Nooit eerder in Rotterdam te zien

World of Dinos’ is een gevestigde naam waar het gaat om exposities over dit thema. Het is een Nederlandse productie die echter nooit eerder in Rotterdam te zien was. “We konden geen geschikte plek vinden”, zegt Huisman. “Tot we vorig jaar in gesprek raakten met de Van Nelle Fabriek. Dit pand is tegenwoordig onder meer in gebruik als locatie voor evenementen. ‘World of Dinos’ past er perfect. Dus onze dino’s nemen de hele zomervakantie bezit van de voormalige fabriek.”

Uniek in zijn soort

De expositie is uniek in zijn soort, zegt Huisman. “Dat komt in de eerste plaats door de omvang. ‘World of Dinos’ omvat meer dan 6.500 vierkante meter. De modellen zijn levensecht, bewegen en maken geluid. Daarmee is de expo zowel leerzaam als spannend voor het hele gezin.”

Decors die passen bij natuurlijke leefomgeving

De opbouw is op dit moment in volle gang. “Alle dino’s moeten in elkaar worden gezet. Ze zijn immens groot dus dat kost tijd. Daarnaast plaatsen we decors die passen bij hun natuurlijke leefomgeving. Het is een immens project.” Tot en met vrijdag zijn de technici van de expo druk in de weer. Daarna gaat ‘World of Dinos’ open voor het publiek.

“De belangstelling is massaal”, stelt Huisman. “Er zijn al duizenden tickets verkocht. We raden mensen aan om snel te reserveren via www.worldofdinos.nl om teleurstellingen te voorkomen.”

Ook interessant

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...

Drenthe

Bouke Scholten, winnaar van het tv-programma ‘The Tribute, Battle of the bands’ trekt ook als gast van C&R Podcast aandacht in binnen- en buitenland....

Nieuws

Nederlanders zouden de caravan wel uitgevonden kunnen hebben. Als we er niet met de caravan op uit trekken, huren we wel een stacaravan op...

Nieuws

Een maand geleden werd ik geattendeerd op de website van Lucidspark. Zij bieden een online dienst aan waarmee je een digitaal whiteboard krijgt. Ideaal om...